miércoles, 18 de agosto de 2010

HIROSHIMA-OSAKA

Bon dia,

Avui serà curt, crec... és un d’aquells dies de transició d’una ciutat a una altra, normalment cansat i on s’ha d’anar per feina per poder aprofitar una mica el temps... En conclusió i per variar, a córrer, a matinar, a no descansar...jaja, que és com anem tot el viatge.

Esmorzem al Toyoko (sopa miso, arròs, torrades, mantega, mermelada, suc i café, no està malament) tot i que els esmorzars són al hall de l’hotel. Aquí s’ha d’aprofitar l’espai al màxim.

Sortim cap a l’estació (l’hotel té un cotxe que fa el trajecte si els avises amb temps... aquest hotel és una joia, tot i que hem perdut completament l’esperit de motxileros...jaja... si ho sé, venim amb troley!!!)

Només arribar a l’estació, fem un canvi de plans... fins el moment, el més just que hem fet en aquest viatge.
La nostra idea era marxar cap a Matsuyama. Per això, haviem de creuar el Mar Interior en ferry. A Matsuyama hi ha molts Onsen i sembla que una illeta amb una platja. Per qui no ho sàpiga, un Onsen és una mena de “spa”, de bany públic o privat, amb aigua molt calenta on els japonesos és relaxen... són molt famosos, i algún d’ells, de super-luxe. Quan arribem a l’estació ens ho pensem millor... creiem que els Onsen, al se públics, estaran massificats i no ho disfrutarem. I respecte a la platja, segur que no és el que ens esperem, no hem vist cap lloc on els japonesos es banyin (si volem platja, hauriem d’anar cap a Okinawa, illes del sud)

Total, canvi de plans. Marxem a Osaka i guanyem un parell de dies que utilitzarem per anar a Koya San (ja us explicarem més tard). Us avancem que creiem que va ser un encert total, va ser un dels millors llocs del viatge.

Així doncs, anem a la Tourist Information d’Hiroshima on reservem tots els hotels i demés... s’han portat molt bé en aquesta tourist... i marxem cap a Osaka en “shinkansen”. El trajecte, sense complicacions tot i no tenir seient reservat. Un parell d’hores i ja estem a Osaka. Agafem un metro i cap al Toyoko Inn corresponent. Quan sortim del metro, fa una calor per morir-se... i a sobre, hem sortit per la sortida contraria a la nostra... així que hem de patejar amb les motxiles amb la calor que cau...buff!!!

Deixem les motxiles a l’hotel i anem a vistar l’acuari d’Osaka, recomanat per tothom.
Està ple de nens i els pares... també hi ha força estranger. És un edifici de 7 plantes, on hi ha una piscina de 9 metros de profunditat, moooooooolt gran. El recorregut es fa d’adalt a baix i al voltant de la piscina, on hi ha les atraccions principals. En altres sales, podem trobar fauna de tot arreu del mon, des de pingüinos, morses, castors, peixos variats, mantes...

Uns pinguinos jugant a l'acuari...


i aquest, sobant... està cansat de tant jugar... jaja
Meduses electrificades... moooolt boniques!!!

Però, sense dubte, el més espectacular és la piscina de 9 metros on dos balenes gegants van nedant entre altres peixos... taurons, taurons martell,mantes i altres. Baixant en espiral, tota la pisicina està rodejada de vidres (finestres) on es poden seguir els moviments de tots els peixos... Espectacular... Us posem algunes fotos i un video.



VIDEO BALENA



Atenció els crancs de l’acuari... són gegants... això si, tampoc us perdeu a la japonesa que surt a la foto, amb els dits així posats, també sembla un cranc...jaja

Els nens corren bojos, els pares i estrangers fan (fem) fotos sense parar... i de sobte, un home, amb ampolles per bussejar, entra a la piscina... Arrosegar una mena de tubo i va ran de terra, vigilant a dreta i esquerra... Després de 2 minuts entra un segon, i després un tercer. Ens fixem, estan netejant la piscina... increïble, aquests japonesos ho netejan tot a totes hores...jaja. Hem fa molta gràcies... Mireu aquest video, mireu!!

Atenció al paio... quin crack!!!


Video netejant la piscina...

Acabada la visita, es pot entrar en una petita piscina on es poden tocar alguns dels peixos que hem vist... pobrets (hi ha tauronts petits, mantes i altres similars) Com és una piscina molt poc profunda, se’ls pot tocar per part superior... alguns fan angunia...

A la Ruxi i a mi, quasi se’ns menja un tauró... uuuuuh!!!


Acabem de l’acuari, molt maco però massa gent. Fa molta calor, però molta. Anem al centre, segons la Lonely Planet, per allà hi ha un lloc amb molts restaurants de tots tipus. I és veritat, al sortir del metro, just un nivell per sota de terra, hi ha una galeria amb tot tipus de restaurants amb tots els tipus de menjars... tots tenen molt bona pinta i no són cars.

Primer entrem en un que fan tempura, i es que encara no hem fet cap tempura des de que hem arribat a Japó. Després, entrem en un altre que fan sushi, molt original. Tots dos ens agraden molt... heu de venir a Japó a probar el menjar, està tot boniiiiiiiiiiiiissim!!

Fem una volteta per aquí, moltes botigues i molt ambient, però estem molt cansats... aixi que marxem a l’hotel a descansar i escriure al blog. Així descansarem bé, demà fem una excursió a Nara, un dels punts forts del viatge... Demà us expliquem.

Petons

Ruxi i Vic